Светът се дигитализира с висока скорост. Данните са все по-дематериализирани, а потребителите са свръхсвързани, свръхинформирани и преди всичко нетърпеливи. Те искат резултатите и съдържанието да са достъпни и да се консумират бързо. Видеозаснемането ви позволява да отговорите на това ново търсене. В известен смисъл, ако не се възползвате от възможностите за видеозаснемане, най-вероятно ще пропуснете много клиенти!

 

 

Наблюдаването на поведението и действията на вашата целева аудитория, анализирането на нейното пътуване и предвиждането на действията й е ключът към най-доброто посрещане на техните нужди и привличане на интереса им. Персонализирайте подхода си, присъствайте на всяка точка на контакт, като умножите използванията на вашите видеоклипове и станете най-добрият приятел на вашите потребители, като им предложите индивидуално пътуване.

 

 

Видеозаписът на събитието представя корпоративно събитие (търговски изложения, конференции, експертни интервюта и други). Видеозаснемането ви позволява експоненциално да разширите обхвата на вашето събитие до аудитория, която не е имала възможност да влезе в залите.

 

 

Видеото трябва да се използва в следните 3 фази: преди събитието, по време на събитието и след него.

1. Видеография преди събитието

В това видео съдържание не се колебайте да уведомите клиентите си за датата, часа и местоположението на вашето събитие, за да могат да присъстват. Трябва също да им дадете възможност да се регистрират директно за събитието, например чрез описанието на видеоклипа или като използват анотация във видеоклипа.

Целта на това видео ще бъде да повдигне настроението и да предаде положителни емоции на интернет потребителите! Не се колебайте да покажете дружелюбието и динамиката на обмена между участниците. Фокусът на този тип видео е да покаже как събитието може да обединява и да събира хората около дадена тема.

2.  Видеография по време на събитието

Във времена на криза често се казва, че всичко ще бъде различно, но може би, кой знае, може да е по-добре?  Тук видеографа на събитието трябва да предаде атмосферата, емоциите и динамиката на събитието. Предаването на живо може да ангажира още посетители и да разшири аудиторията.

3. Видеография след края на събитието

За да не бъде забравено вашето събитие, е наложително да публикувате видеоклиповете много бързо в различните си акаунти в социалните мрежи веднага след това. След събитие със сигурност ще имате десетки видеоклипове (или повече), които да качите във всичките си акаунти. Можете да наемете монтажист, който да раздели големите видеа на по-малки и по този начин да направите серии със съдържание, което е важно за вашата аудитория. Можете да обърнете звука в подкаст или блог статия. Възможностите са толкова много.

Ние ви даваме представа за иновациите за събития на бъдещето:

Светът се променя бързо и иновациите са основната движеща сила. Не можем да си представим света на дигиталните събития без тях. Организаторите на събития вече имат широк поглед върху технологиите, приложенията и резултатите, които могат да бъдат извлечени.

Ето няколко причини защо видеото се използва от събитийните мениджъри:

Видео маркетингът става все по-важен. Хората влизат в контакт с видео формат всеки ден. Само си помислете за YouTube, Tik-Tok, Instagram…

Това е интересен начин да се харесате на вашите клиенти. По-долу са изброени основните причини, поради които видео маркетингът е толкова важен.

● Мобилните потребители обичат видео

Хората все повече гледат видеоклипове на своите смартфони. Благодарение на безплатния WiFi и мобилните данни, които стават все по-достъпни, потребителите на смартфони имат много възможности да запълнят свободното си време.

YouTube твърди, че консумацията на видеа през мобилни устройства расте почти двойно всяка следваща година. Освен това, според Google, хората са по-склонни да споделят видеоклипове на своите смартфони, отколкото на своите компютри.

● SEO импулс

Имайте предвид, че Google притежава YouTube. Видеоклиповете помагат на вашия уебсайт да бъде намерен чрез търсачката. Можете да направите препоръка чрез линк в описанието на видеото. Това дава на вашия потенциален клиент допълнителен начин да стигне не само до уебсайта ви, но и до вашите други социални канали.

● Допълнителна стимулация

Сложният материал може да се визуализира по прост начин чрез изображения. Разбира се, може да служи и като допълнителна подкрепа на основната концепция. По-лесно е да привлечете и задържите вниманието с видео, отколкото с думи.

● Популярност в социалните мрежи

Шансът хората да отговорят, споделят или харесат видеоклип е средно десет пъти по-голям, отколкото при текстово съобщение в социалните медии. Нищо чудно, че Facebook реши да постави реклами с видеоклипове на тяхната платформа.

● Вдъхва живот

Емотиконите в текстово съобщение са начин да изразите чувства към аудиторията си, но видеоклипът може да предложи много повече. Мимики, музика и звукови ефекти, глас с различни интонации… Всичко това са начини да събудите емоции у зрителите си. А те са най-краткия път към вниманието им.

В заключение

Видеото е бъдещето на маркетинга в социалните медии, ако не е вече. Няколко проучвания показват, че повече от половината компании използват този носител. Цифра, която се очаква да нарасне, тъй като повече хора виждат възможностите на тази медия. Изследванията показват, че 64% от търговците очакват видеото да доминира в техните стратегии в близко бъдеще.


Особено когато вземете предвид потенциалния обхват, видео съдържанието е несравнимо. Само YouTube получава милиард посетители всеки месец. Това е повече от всеки друг канал, с изключение на Facebook. Един на всеки трима британци гледа поне едно онлайн видео на седмица, което е седмична аудитория от над 20 милиона души. Само с помощта на видео можете да получите достъп до тази голяма аудитория, никой друг начин за съдържание няма същия обхват. Но тогава трябва да го направите правилно! Има не малко успешни истории на компании, които използват видео съдържание като маркетингова стратегия.